Trygderefusjon

HELFO kan tilby pliktmessig eller søkepliktig refusjon og/eller stønad ved tannbehandling.

Vi ønsker å hjelpe alle pasienter best mulig med å få sine rettigheter i forbindelse med tannbehandling. Det er viktig å få informasjon om pasienter og medisinbruk, noen ganger også legeerklæring, så vi kan finne frem til hvilke trygdetakster som kan gi pasienten best mulig trygderefusjon for tannbehandlingsbehov.

Periodontist Nico H. Toosinejad har autorisasjon for å gjøre tannimplantatbehandling med trygderefusjon, både for den kirurgiske tannimplantatbehandlingen og for den protetiske tannimplantatbehandlingen. Det er et krav om spesialistkompetanse for å få refusjon ved kirurgisk installasjon av tannimplantat. Periodontister og oral/kjevekirurger har godkjent spesialistkompetanse for denne behandlingen. HELFO gir godkjenning for implantatbro- eller implantatkronebehandling. Denne godkjenning har vi også. Dermed kan hele behandlingen med tannimplantater med trygderefusjon gjøres på ett sted, hos Perio Tannklinikken i Sandefjord.

Fra 2014 ble det trygderefusjon for helt tannløse pasienter, som skal få festet sin underkjeveprotese med 2 implantater og trykknappsfester. Denne behandlingen gir godt feste og stabilitet for underkjeveprotesen, som gir bedre livskvalitet. Med god refusjon blir egenandel veldig lav.

Kontakt oss for undersøkelser og kostnadsforslag med spesialisttannlege: Nico H. Toosinejad.