Implantat

Implantater er kunstige tannrøtter, titanskruer, som opereres inn i kjevebenet for å erstatte en eller flere tapte tenner. Vi gjør vurdering, forbehandling og protetikk. Den kirurgiske delen av behandlingen utføres av erfarne spesialister i oral kirurgi
som vi samarbeider med.

Implantatbehandling er i dag en sikker og velprøvd behandlingsform, og det beste behandlingsalternativ i mange tilfeller, f.eks. der pasienten har mistet èn tann i en ellers tilnærmet feilfri tannrekke. Implantater kan også være et alternativ til hele eller delvise proteser, men kostnadene er vesentlig større ved implantatbehandling.

Hvis tannen/tennene som skal erstattes, tapes pga. periodontal sykdom, dekker trygden noe av behandlingskostnadene. En forutsetning for dette er at periodontitten først behandles og er under kontroll og at det gjelder tenner relativt langt fremme i munnen.

HELFO kan tilby pliktmessig eller søkepliktig refusjon og / eller stønad ved tannbehandling. Helfos refusjon kan variere fra individ til individ og fra tann til tann.