Siste nytt

Blekingsvalg – hva er best for deg?

Å skape et vakkert smil kan være en utrolig opplevelse, og flere og flere ønsker et perfekt smil. Bedrifter som er leverandører til tannleger utvikler stadig bedre materialer som kan forandrer form, farge og linjer av tennene. Det er flere muligheter for å finne et produkt man kan ha råd til.

Tannbleking

ultravioletI dag er ikke tannbleking forbundet med så mye anstrengelse, og det behøver ikke å bli altfor dyrt. Det er effektive løsninger som gir resultater på livstid. Mye nytt har kommet på markedet innen tannbleking. Konseptet ble oppfunnet midt på 80-tallet, og det utviklingen pågår kontinuerlig. Fra over disk produkter for hjemmebehandling til  profesjonell tannlegebehandling for tannbleking.

Det fines muligheter til å kjøpe over disk produkter. I de fleste tillfeller er resulatet ikke så effektivt som profesjonell tannbleking hos tannlege. Mange av tannblekingsgeleene er effektive, men det er viktig å spørre en profesjonelle tannlege som kan forklare hvilke produkter som er best for deg. Noen produkt mindre egnet, og noen kan faktisk ødelegge tenner ved å tære på emaljen. Over disk tannkrem er også veldig populært, men her er virkning rettet mot å dempe flekker. Blekingsprosessen oppstår kun på overflaten av tennene. En profesjonelle tannlege kan forklare hvilket produkt som gir beste resultat, slik at du får et hvitere smil.

Det meste populære er hjemmebehandlinger som overvåkes av kosmetiske tannleger. Hos tannlege blir det laget en personlig skinne som passer tennene. Kunden fyller opp skinnen med en foreskrevet gelé, og skinnen sitter på tennene i noen timer. Det er mange slags geleer tilgjengelig. Etter en tid er prosessen ferdig, med det resultat at tennene er blitt hvitere. Vi anbefaler at tannbleking overvåkes og følges av tannlege. Kunden kan deretter vedlikeholde resultatene med ekstra behandlinger i kommende år.

Uansett hvilken tannblekingsmetode som velges så anbefaler vi en sjekk hos tannlege før bleking fordi tennene må være i god stand før behandling.

Kosmestiske tannbonding

veneersI alle kosmetiske tannbehandlingsprosedyrer er tannbonding ofte lettest og mest kostnadseffektivt for å reparere en rekke av kosmestiske tannproblemmer. Det er en bra løsning for å reparere alt fra mellomrom mellom tennene, til avskallede tenner eller en ødelagt og gammel tann. Prinsippet for tannbonding er basert på å bruke en komposit resin fyller. Tannlegen legger et tynn lag av plastisk materialle for å dekke feil, og for kosmetisk å forbedre tennene. Tannlegen kan deretter manipulere utseendet av tannen ved å lage en perfekt form og bestemme nøyaktig farge. Fordi farge kan manipuleres er bonding et utmerket alternativ for å korriger flekkete eller misfarget tenner.

Prosededyren er enkel. Ofte små korrigeringer kan bli fullført i et besøk, mens større korrigeringer er det nødvendig å få ytterligere timer. Tannlegen begynner med å legge et milt solution til tannen så det skaper små fuger som kompositen kan sitte fast til. Etter bonding materialle (resin) er anvendtet i flere lag. Fargemuligheter er mange fordi resin er tilgengelig i alle farger.  Etter bestemt farge, vil tannlegen forme resin i flere lag til perfekt form. Sluttresultatet er selfølgelig avhengig av en kreavtiv tannlege. Et høy-frekvens lys er deretter brukt til å herde plasten raskt og overflaten er polert til perfeksjon.

Denne form for behandling kan vanligvis vare mellom syv og elleve år og  dette overstiger liv av tradisjonelle fyllinger. På grunn av alle disse faktorene er tann bonding et praktis løsning til en rekke  tann problemer, og det er en rask og billig allternativ.

Porselen veneers

bondingPorselen veneers er et tynnt overlag som er satt fast til tannen for å gi tannen en helt ny overflatte. Prosedyren gir dramatiske resultater i utseende, og fordi man ‘begynner på nytt’, er det en stor oppussing til nydelig smil. Hvis man har lyst til å forandre form i tenner, linje,avstand, og farge, mulighetene er endeløse. Man har muligheter til å få en helt nytt smil.

Porselen veneers krever erfaringen av en dyktig kosmetiske tannlege til å få en optimal, naturlig resultat. Alle har hørt om marreritt historier om prosedyrer som har gått galt! Fleste av disse sakene er på grunn av en uerfarne tannleger. Derfor, hvis du vurdere denne investeringen er dethelt nødvendig å besøke kvalifisert tannlege.

Hvis du leter etter en helt nytt smil, er porselen veneers den beste behandling for deg. Materiallene brukt i dag er av høy kvalitet. I hendene av en dyktig kosmetiske tannlege, kan man oppnå fantastisk naturlig resultat. Hvis det er for å rett opp, forandre form, ta borte mellomrom, justeringeller forbedring av smilet, kan prosedyrer ikke være lettere. Porselen materialle some er brukt er veldig holdbar og motstandsdyktig. Resultatene vil vare livet ut.